Unitățile de învățământ din Municipiul Oltenița se vor redeschide începand de luni, 8 februarie 2021. Acestea vor funcționa dupa scenariul galben

Unitățile de învățământ din Municipiul Oltenița se vor redeschide începand de luni, 8 februarie 2021. Acestea vor funcționa dupa scenariul galben

📢 Având în vedere faptul că unitățile de învățământ se vor redeschide începand de luni, 8 februarie 2021, acestea vor funcționa în Municipiul Oltenița, dupa 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚𝐫𝐢𝐮𝐥 𝐠𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧 🟡, adica elevii vor merge și fizic la școală astfel: copiii de grădiniță, clasele I-IV, precum și elevii din anii terminali.

Pentru că ne confruntăm cu o criză de sănătate publică, accesul echitabil la educație este esențial.

De asemenea, ne dorim reîntoarcerea elevilor în clase, cu măsuri stricte de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2, orele trebuie să se desfasoare în condiții sigure atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Ce înseamnă scenariul galben 🟡? -> La o rată de infectare cuprinsă între 1 şi 3/1000 de locuitori, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – a VIII-a, a XII-a si a XIII-a seral.
Scenariul verde 🟢-> Dacă rata infectării în ultimele 14 zile va fi sub 1/1000 de locuitori, toţi elevii vor merge la şcoală.
Dacă localitatea este în scenariul roşu 🔴 (o rată de infectare de peste 3/1000 de locuitori), vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar, restul trecând în online.
La o incidență de peste 6/1000 de locuitori, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online. 🟥
Astazi, 03.02.2021, rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori, în Municipiul Oltenița, este de 1,71.
Sari la conținut