Miercuri, 28 Februarie , ora 10: exercițiu de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din municipiul Oltenita

Miercuri, 28 Februarie , ora 10: exercițiu de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din municipiul Oltenita

𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻, 𝗹𝗮 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟴 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲, 𝘀𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗺 𝟵𝟭 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗖𝗶𝘃𝗶𝗹𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮
Pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și inspectoratele pentru situații de urgență județene organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv în rândul tuturor categoriilor de public.
❗️📢 Cu acest prilej, Miercuri, 28 februarie 2024, în intervalul 10:00 – 11:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din municipiul #Oltenita.
Pe această cale, facem un apel către populație să nu intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
În cadrul exerciţiului, vom acționa toate mijloacele de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul municipiului Oltenița și se va transmite un singur semnal de alarmare.
👉 Principalele semnale care trebuie cunoscute de către populaţie:
🆘 alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele
🆘prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde între ele
🆘alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele
🆘încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute

Ultima modificare: 27.02.2024 – 16:56 de către Oltenita IT

Sari la conținut