𝐃𝐞𝐯𝐢𝐧𝐨 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭

𝐃𝐞𝐯𝐢𝐧𝐨 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭

D.G.A.S.P.C. Calarasi deruleaza, in parteneriat cu A.N.D.P.D.C.A, in scopul consolidarii si dezvoltarii retelei de asistenti maternali profesionisti, Proiectul TEAM- UP: Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169, proiect cofinanfat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman (2014-2020).
In acest context, D.G.A.S.P.C Calarasi continua, in perioada urmatoare, campania de identificare si recrutare de persoane care doresc sa devina asistenti maternali profesionisti pentru a lua in plasament copii aflati in dificultate. Procedurile de evaluare si recrutare de asistenti matemali sunt desfasurate cu respectarea normelor de siguranta si a masurilor de prevenire a imbolnavirilor, avand in vedere actualul context epidemiologic – COVID 19.
Profesia de asistent maternal este reglementata prin lege. Asistentul maternal profesionist este persoana fizica atestata, care asigura prin activitatea pe care o desfasoara la domiciliul sau cresterea, ingrijirea si educarea, necesare dezvoltarii armonioase a copiilor pe care ii primeste in plasament.
Asistentii matemali au un contract de munca pentru Ingrijirea, pe perioada determinata, a unui copil aflat in situatii de risc, iar pentru munca prestata beneficiaza de un salariu de incadrare intre 2550 lei si 2899 lei (In functie de vechimea In munca), de sporuri specifice conform legislatiei muncii, inclusiv indemnizatie de hrana, iar pentru copiii din plasament se acorda lunar alocatia de plasament in cuantum de 600/900 lei si alocatia de stat.
‼ 𝐏𝐨𝐭 𝐟𝐢 𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐚 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭𝐢𝐢:
a) au capacitate deplina de exercitiu;
b) prin comportamentul lor in societate, starea sanatatii si profilul lor psihologic, prezinta garantii pentru indeplinirea corecta a obligatiilor care revin unui parinte, referitoare la cresterea, ingrijirea si educarea copiilor sai;
c) au in folosinta o locuinta care acopera necesitatile de preparare a hranei, igiena, educatie si odihna ale utilizatorilor sai, inclusiv cele ale copiilor care urmeaza a fi primiti in plasament;
d) au urmat cursurile de formare profesionala organizate de D.G.A.S.P.C Calarasi;
‼ 𝐍𝐮 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭:
a) persoana care a suferit o condamnare prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni;
b) parintele decazut din drepturile parintesti sau cel al carui copil a fost declarat abandonat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva;
c) persoana care sufera de boli cronice transmisibile.
Au prioritate in evaluare persoanele cu varsta pana la 55 de ani, care prezinta disponibilitate de a lua in plasament doi sau mai multi copii sau copii cu dizabilitati/nevoi speciale.
Pentru informatii suplimentare privind procedura de obtinere a atestatului de asistent maternal, procedura de angajare si drepturile salariale aferente, persoanele interesate se pot adresa telefonic Serviciului Asistenta Maternala – Management de caz pentru AMP si copilul aflat in plasament la AMP, din cadrul D.G.A.S.P.C Calarasi, tel. 0242/311060. Persoana de contact – Mihaela Sfarlea.
Sari la conținut