#CORECT (Copiii din Oltenița Regizează pentru Etică, Cinste și Transparență) – Concurs de filme de scurt metraj cu tematica „Anticorupție”

#CORECT (Copiii din Oltenița Regizează pentru Etică, Cinste și Transparență) – Concurs de filme de scurt metraj cu tematica „Anticorupție”

Direcția Generală Anticorupție, reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Călărași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Primăria Municipiului Oltenița, derulează în perioada 1 noiembrie – 9 decembrie 2022, Concursul de Scurt Metraje Anticorupție #CORECT (Copiii din Oltenița Regizează pentru Etică, Cinste și Transparență), care are ca scop conștientizarea tinerilor cu privire la efectele pe care le are corupția asupra societății, atitudinea ce trebuie adoptată faţă de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, prin implicarea activă în realizarea unor filme de scurtmetraj cu tematică anticorupţie, folosind orice mijloc de filmare audio/video.

Participanții la concurs sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.
Concursul se adresează tuturor elevilor înscriși în instituțiile de învățămant din municipiul Oltenița în clasele IX-XII.

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, în cadrul unei festivități, in perioada 5-9 decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție, eveniment organizat pentru marcarea acestui moment.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție, iar pe această cale îndemnăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să sesizeze acest lucru ori de câte ori este nevoie.

La nivelul județului Călărași, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Călărași, al cărui sediu se află pe bd. Republicii, nr. 50, mun. Călărași, telefon 0242.306.168, fax 0242.306.153. Cetăţenii judeţului, care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa calarasi.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

Regulamentul oficial al concursului de scurtmetraje cu tematică anticorupţie

#CORECT (Copiii din Oltenița Regizează pentru Etică, Cinste și Transparență)

Regulamentul concursului #CORECT Oltenita 2022

Ultima modificare: 17.11.2022 – 10:06 de către Oltenita IT

Sari la conținut